Späť na všetky novinky

ZAČALA SA VÝSTAVBA ATLETICKEJ DRÁHY A MULTIFUNKČNÉHO ŠPORTOVISKA V AREÁLI ZŠ.

V areáli základnej školy sa začalo stavať. Je určené pre deti, mládež, športovcov ale aj rekreačných športovcov, ktorí majú chuťčas si ísť zabehať či zahrať.  Na toto multifunkčné ihrisko získalo mesto dotáciu v rámci projektu „Vybudovanie atletickej dráhy a multifunkčného ihriska v areáli ZŠ Stupava" a sumou 20 000 eur prispelo aj Občianske združenie RZ pri ZŠ kpt. J. Nálepku. Celkové náklady na výstavbu športoviska budú 220 tis. eur.

 

Celkové ihrisko prejde aj určitými zmenami. Celý súčasný povrch bude nahradený umelým trávnikom, čo nielen zjednoduší jeho údržbu ale je možné ho využívať celoročne. Už len svojim názvom „multifunkčné“ napovedá tomu, že ho bude možné využívať na rôzny typy športov, aj tie netradičné. Projekt ráta s vybudovaním futbalového ihriska s ochrannými sieťami, 2 bedmintonovými ihriskami a obnovou nevyužívaného škvarového bežeckého oválu s novým doskočiskom. Pribudne atletická dráha s kvalitným povrchom a doskočiskom. Multifunkčný charakter projektu vytvorí podmienky napríklad pre futbal, volejbal, bedminton, atletiku, bežecké disciplíny, skok do diaľky, bedminton, aerobik, petang, lukostreľbu, taekwondo alebo karate.

Na vzdory neustále zvyšujúcich sa cien bola jeho výstavba posunutá z jari 2023 na túto jeseň, nakoľko nám vysúťažený dodávateľ oznámil, že nebude schopný na budúci rok dielo zrealizovať, práve kvôli navýšeniu cien stavebného materiálu. Športovisko bude zrealizované v priebehu tohto roka.